|
| Предыдущая тема :: Следующая тема |
| Автор |
Сообщение |
Tefal Студент
|
Добавлено: Вт Ноя 25, 2025 6:31 am Заголовок сообщения: Хтось готує сочевицю? Як її готувати? |
цитата |
|
| Привіт, хтось готує сочевицю? Не зовсім розумію, як правильно її готувати. Червона, зелена, коричнева — в чому різниця по смаку та часу варіння? Може є якісь секрети, щоб вона не розварювалась і була смачною? Хочу спробувати нову страву, але боюся зробити її водянистою або занадто сухою. |
|
| Вернуться к началу |
|
Gorinich Студент
|
Добавлено: Ср Ноя 26, 2025 8:39 am Заголовок сообщения: |
цитата |
|
| Я роблю сочевицю частіше зеленою. Заливаю холодною водою на 20 хвилин, потім воду зливаю. Варю на повільному вогні, додав трохи солі в кінці. Якщо хочеться більш насиченого смаку, можна додати цибулю та моркву прямо під час варіння. Червона швидше розварюється, її можна для супу. |
|
| Вернуться к началу |
|
ofmaw Студент
|
Добавлено: Чт Ноя 27, 2025 5:47 am Заголовок сообщения: |
цитата |
|
| Червона добре розсипається, з нею виходить кремова текстура, тому для салатів або паштетів більше підійде. Зелена і коричнева тримають форму, тому класно для гарнірів або рагу. Ще раджу пробувати різні спеції: трохи куркуми або паприки додає аромат, а часник і лавровий лист роблять смак насиченішим. Варю завжди на середньому вогні і слідкую, щоб не пригоріла. |
|
| Вернуться к началу |
|
yatofe Студент
|
Добавлено: Пт Ноя 28, 2025 9:56 am Заголовок сообщения: |
цитата |
|
Я зазвичай спершу промиваю сочевицю під холодною водою, щоб прибрати пил та дрібне сміття, потім кладу у каструлю і заливаю холодною водою приблизно на 2 пальці вище. Сіль додаю в кінці, щоб зерна не стали жорсткими. Мені подобається додавати овочі: цибулю, моркву, селера, трохи часнику.
Можна трохи лимонного соку або бальзамічного оцту для свіжого смаку. Червона вариться швидше, за 15 хв, зелена 20–25 хв, коричнева 25–30 хв. Якщо хочеться зробити ідеальну текстуру, я дивлюся на сайті МЕТРО як готовити чечевицю https://www.metro.ua/Blogs/shcho-pryhotuvaty/top-5-sposobiv-prigotuvannya-sochevici там підказано і час, і варіанти для різних видів, щоб вона не розварювалась і мала насичений смак. Також допомагає не перемішувати сильно під час варіння, тоді зерна тримають форму, а смак виходить чистий і яскравий. |
|
| Вернуться к началу |
|
|
|
Вы не можете начинать темы Вы не можете отвечать на сообщения Вы не можете редактировать свои сообщения Вы не можете удалять свои сообщения Вы не можете голосовать в опросах Вы не можете прикреплять файлы к сообщению Вы можете загружать файлы
|
|