|
Предыдущая тема :: Следующая тема |
Автор |
Сообщение |
trader2006 дипломник
|
Добавлено: Пт Авг 15, 2025 9:40 am Заголовок сообщения: Як підготуватися до лапароскопічної операції? |
цитата |
|
Планую лапароскопічну операцію й дуже хвилююсь щодо підготовки. Хтось може поділитися, як правильно підготуватися до такого втручання? Чи є якісь спеціальні дієти, обмеження або обов’язкові обстеження перед операцією? Хвилює, як себе почувати до, під час і після — які аналізи здавати, що їсти або не їсти, чи потрібно робити клізму, як налаштуватися психологічно. Хочу бути готовою на всі 100%, щоб усе пройшло без ускладнень. Можливо, хтось має досвід? |
|
Вернуться к началу |
|
LuckyAnt дипломник
|
Добавлено: Пт Авг 15, 2025 9:40 am Заголовок сообщения: |
цитата |
|
Я теж проходила лапароскопічну операцію — у моєму випадку це було видалення кісти. Перед втручанням мені дали чіткі інструкції: легка вечеря напередодні, а зранку — взагалі нічого не їсти та не пити. Також здала всі необхідні аналізи: кров, сечу, кардіограму, флюорографію. За кілька днів до операції перестала приймати певні ліки за рекомендацією лікаря. Дуже важливо все узгоджувати з хірургом — кожна деталь має значення. |
|
Вернуться к началу |
|
artyom Студент
|
Добавлено: Пт Авг 15, 2025 9:41 am Заголовок сообщения: |
цитата |
|
У мене була лапароскопія жовчного міхура, і весь процес підготовки зайняв приблизно тиждень. Найголовніше — слухати лікарів і не нервувати. Мені допомогло, що я наперед знала, які аналізи потрібні та які препарати слід виключити. Лікар пояснив, як харчуватися останні дні перед операцією, і наголосив, що важливо бути спокійною. Зранку перед операцією — повний голод. Усе пройшло добре, бо я чітко дотримувалась рекомендацій. |
|
Вернуться к началу |
|
Roman222005 Студент
|
Добавлено: Пт Авг 15, 2025 9:41 am Заголовок сообщения: |
цитата |
|
Коли мені призначили лапароскопічну операцію з приводу пахової грижі, найбільше хвилювало не саме втручання, а етап підготовки. Хотів бути впевненим, що нічого не упущено. Спершу пройшов повний пакет обстежень: загальні аналізи, ЕКГ, консультація анестезіолога. За добу до операції перейшов на легку їжу, а ввечері — останній прийом їжі. Вранці — вже нічого не їв і не пив. Лікар попередив про важливість виключення алкоголю та куріння.
Щоб не хвилюватись даремно, шукав інформацію, і дізнався, як підготуватися до лапароскопічної операції https://www.lissod.com.ua/ua/laparoscopicsurgery/operations/podgotovka-k-operaczii/ з блогу клініки LISOD. Там чітко й доступно написано, що треба врахувати перед процедурою. Завдяки правильній підготовці і операція, і відновлення минули без ускладнень. |
|
Вернуться к началу |
|
|
|
Вы не можете начинать темы Вы не можете отвечать на сообщения Вы не можете редактировать свои сообщения Вы не можете удалять свои сообщения Вы не можете голосовать в опросах Вы не можете прикреплять файлы к сообщению Вы можете загружать файлы
|
|