| Предыдущая тема :: Следующая тема |
| Автор |
Сообщение |
yatofe Студент
|
Добавлено: Чт Окт 30, 2025 8:21 am Заголовок сообщения: Шокова обробка басейну таблетками хлору - хто стикався? |
цитата |
|
| Басейн після літа став мутним, з’явився неприємний запах. Фільтр працює, але чистота не повертається. Хочу спробувати шокову обробку таблетками хлору. Хтось робив так раніше? Наскільки реально швидко очистити воду і чи безпечно потім купатись? |
|
| Вернуться к началу |
|
ofmaw Студент
|
Добавлено: Чт Окт 30, 2025 8:23 am Заголовок сообщения: |
цитата |
|
| Я робив шокову обробку, коли вода ставала зеленою після дощів. Ефект є вже через кілька годин, особливо якщо рівень хлору правильно розрахований. Після внесення таблеток включаю фільтр на максимум і даю воді «попрацювати». Купатися можна тільки після того, як хлор опуститься до безпечного рівня, зазвичай наступного дня. |
|
| Вернуться к началу |
|
Gorinich Студент
|
Добавлено: Чт Окт 30, 2025 8:23 am Заголовок сообщения: |
цитата |
|
| Робив кілька разів. Важливо розчиняти таблетки спочатку в відрі, потім рівномірно розливати по периметру. Не перевищувати дозу, інакше вода пахне хлором, а очі пекуть. Через 3-4 години фільтрація робить воду прозорою, слиз знімає повністю. Рекомендую спочатку перевірити тестером рівень хлору після обробки. |
|
| Вернуться к началу |
|
Tefal Студент
|
Добавлено: Чт Окт 30, 2025 8:24 am Заголовок сообщения: |
цитата |
|
Шокова обробка працює добре, але краще брати таблетки з перевіреною концентрацією хлору, щоб не було осаду на дні. Мій вибір - хлор для басейну швидкої дії AquaDoctor C-60T https://aquadoctor.ua/ua/product/hlor-dlja-bassejna-bystrogo-dejstvija-aquadoctor-c-60t-4-kg/
Я роблю так: на 10 кубів води 1 таблетка, розчиняю в відрі, рівномірно розподіляю, через 3-4 години включаю фільтр на максимум. Вранці вода чиста, прозора, запах хлору мінімальний. Якщо рівень високий, даю відстоятися ніч. Рекомендую чергувати з альгицидом, тоді результат тримається довше. |
|
| Вернуться к началу |
|
|