|
Предыдущая тема :: Следующая тема |
Автор |
Сообщение |
artyom Студент
|
Добавлено: Ср Июл 23, 2025 3:38 pm Заголовок сообщения: Яке визначення електронного підпису? |
цитата |
|
Мене цікавить багатофункціональна система для обліку та підписання документів у будівельній компанії. Хочу, щоб можна було погоджувати кошториси, договори, технічну документацію без потреби у фізичному підписанні. Але перед тим, як впроваджувати щось подібне, потрібно чітко зрозуміти, яке визначення електронного підпису, наскільки він юридично дійсний та як його правильно застосовувати у сфері будівництва. Чи підійде такий підпис для актів виконаних робіт, чи краще паралельно все ж вести й паперову документацію? |
|
Вернуться к началу |
|
jdneprov Студент
|
Добавлено: Ср Июл 23, 2025 3:40 pm Заголовок сообщения: |
цитата |
|
Я займаюся бухгалтерським супроводом кількох підприємців і вже кілька років використовую електронний підпис для подання звітності в податкову. Це набагато зручніше, ніж раніше, коли потрібно було щоразу йти у відділення або надсилати звіти поштою. Крім того, тепер я підписую акти з клієнтами онлайн, що особливо зручно, коли клієнт в іншому місті. |
|
Вернуться к началу |
|
LuckyAnt Студент
|
Добавлено: Ср Июл 23, 2025 3:41 pm Заголовок сообщения: |
цитата |
|
Мій досвід з електронним підписом пов’язаний із роботою в HR-відділі. Ми підписуємо трудові договори, накази, різні заяви. Впровадження ЕЦП дало змогу значно пришвидшити процес оформлення працівників, особливо тих, хто працює дистанційно. Немає потреби друкувати й пересилати скани, усе робиться в пару кліків. До того ж підпис зберігається у безпечному середовищі, що зручно і з точки зору контролю, і захисту персональних даних. |
|
Вернуться к началу |
|
Roman222005 Студент
|
Добавлено: Ср Июл 23, 2025 3:46 pm Заголовок сообщения: Re: Яке визначення електронного підпису? |
цитата |
|
[quote="artyom"]Мене цікавить багатофункціональна система для обліку та підписання документів у будівельній компанії. Хочу, щоб можна було погоджувати кошториси, договори, технічну документацію без потреби у фізичному підписанні. Але перед тим, як впроваджувати щось подібне, потрібно чітко зрозуміти, яке визначення електронного підпису, наскільки він юридично дійсний та як його правильно застосовувати у сфері будівництва. Чи підійде такий підпис для актів виконаних робіт, чи краще паралельно все ж вести й паперову документацію?[/quote]
Я використовую електронний підпис у щоденній роботі з тендерною документацією. Щоб подавати пропозиції через Prozorro, без ЕЦП взагалі не обійтися. Оформлення підпису виявилося досить простим, хоча спочатку здавалося складним. Тепер усі контракти ми укладаємо в електронному вигляді, і це значно пришвидшило нашу діяльність. Нещодавно колега питав мене, яке точне визначення електронного підпису і я порадив прочитати в блозі https://depositsign.com/articles/shho-take-elektronnyj-pidpys/ там добре пояснено, які бувають види підписів, як вони працюють і коли визнаються офіційними. Саме це допомогло мені розібратись, ще до початку активного використання ЕЦП. |
|
Вернуться к началу |
|
|
|
Вы не можете начинать темы Вы не можете отвечать на сообщения Вы не можете редактировать свои сообщения Вы не можете удалять свои сообщения Вы не можете голосовать в опросах Вы не можете прикреплять файлы к сообщению Вы можете загружать файлы
|
|