Привіт! Я не дуже розбираюся в темі інтернету через супутник, але останнім часом часто чую про Starlink. Живу у селі, і з мобільним зв’язком бувають великі проблеми — особливо під час дощу чи снігу. Хотілося б мати стабільний сигнал, бо працюю віддалено. Чи реально підключити Starlink в Україні, і яка приблизно ціна? Можливо, хтось вже користується і може поділитись першим враженням?
Я вже близько місяця користуюсь Starlink у передмісті. Брав через українського постачальника, доставили швидко. Враження загалом позитивні — стабільний сигнал, швидкість висока, навіть під час поганої погоди. Пінг трохи вищий, ніж у звичайного оптоволокна, але для відеодзвінків чи роботи цілком достатньо. Обладнання вартувало десь 20–25 тисяч гривень, але воно повністю автономне. Плюс треба враховувати абонплату щомісяця.
Ще коли тільки починались перші запуски супутників, я вже моніторив тему Starlink. Зараз ця технологія особливо актуальна для віддалених регіонів. Варто враховувати кілька моментів: потрібен відкритий простір для антени — жодних дерев чи високих будівель. Також перевіряйте, чи ваш регіон уже повністю покритий сигналом. Не всі дистриб’ютори чесно вказують технічні обмеження. І звісно, уважно читайте умови підключення — там бувають нюанси з активацією або перенесенням обладнання.
Якщо вам справді потрібен стабільний супутниковий інтернет, а альтернатив немає — Starlink зараз один із найкращих варіантів. Я консультував десятки клієнтів по всій Україні, зокрема в гірських чи прикордонних районах, де звичайний інтернет майже відсутній.
Система працює надійно, але важливо правильно підібрати комплект: стандартний чи мобільний, з підтримкою відключення/переносу. Обладнання коштує приблизно 650–700 доларів, щомісячна оплата — біля 60–70. Для тих, хто не хоче ризикувати з сумнівними продавцями, раджу подивитися тут
marketnet.. Надійний магазин, де можна замовити не лише термінал Starlink https://marketnet.ua/setevoye-oborudovaniye/sputnikovyye-sistemy-svyazi/ а й 4G-модеми чи Wi-Fi-обладнання. Вони підкажуть, що краще саме у вашій ситуації, й доставлять швидко.
Вы не можете начинать темы Вы не можете отвечать на сообщения Вы не можете редактировать свои сообщения Вы не можете удалять свои сообщения Вы не можете голосовать в опросах Вы не можете прикреплять файлы к сообщению Вы можете загружать файлы